Joustoluotto

Huomaatko jatkuvasti olevasi rahoituksen tarpeessa. Kuukausi toisensa jälkeen rahan tarve pääsee yllättämään vaikka budjetti kuukaudelle oli ennalta suunniteltu.

Ei hätää. Joustoluotto on juuri oikea ratkaisu tälläiseen tarkoitukseen, mikäli sinulla ei ole vielä luottokorttia. Tai vaikka olisikin luottokortti, saattaa joustoluotto olla usein nykyään jopa edullisempi vaihtoehto.

Suosittelemme katsomaan Ferratumia tai vaihtoehtoisesti kilpailuttamaan lainat Omalainalla tai Zmartalla.

Mitä joustoluotolla tarkoitetaan?

Joustoluotto tai joustolaina eli jatkuva luotto on niin sanottu luottotili verkossa, johon pääsee käsiksi selaimella tai siihen erikseen tarkoitetulla sovelluksella.

Itse luottotilin toimii siten, että saat tarpeidesi mukaan luottorajan, joka voi olla mitä tahansa 500 ja 4000 euron väliltä. Tämän luottorajan sallimissa puitteissa voit nostaa aina rahaa käyttöösi omalle tilille, kun tarvitsee.

Huomioi, että nostoja ei kannata tehdä jatkuvasti vaan kannattaa nostaa kerralla suurempi summa, mikäli palvelussa peritään jokaisen noston kohdalla erillinen palkkio.

Me suosittelemme kuitenkin vain sellaisia jatkuvia lainoja, joissa ei ole piilokuluja kuten nostopalkkioita tai tilinhoitopalkkioita vaan maksat vain nostamastasi saldosta.

Näissä luottotileissä harvemmin kustannukset lähtevät raksuttamaan kun palvelu avataan, vaan yleensä maksua kertyy vain kun rahaa on nostettu omaan käyttöön.

Takaisinmaksun suhteen ne ovat joustavia. Niissä ei ole kiinteä takaisinmaksuaikaa vaan avoinna olevaa saldoa on lyhennettävä minmivaatimusten mukaan, jotka saattavat olla esimerkiksi 10% avoimesta saldosta tai joitan sellaista.

Kuka voi hakea joustoluottoa?

Joustoluottoa pystyi aikaisemmin hakemaan jo nuoremmat 18 vuotitaat lainanhakijat, mutta etusivulla mainittujen lainsäädännöllisten muutosten takia näin ei enää ole.

Nykyään minmivaatimukset joustavalle lainalle on 21 vuoden ikäraja ja säännölliset tulot, jotka taitavat tällä hetkellä olla noin 7200 euroa vuodessa.

Silti joustoluotto on huomattavasti helpompi saada myönnetyksi kuin esimerkiksi jonkun luottoyhtiön tai pankin tarjoama luottokortti vaikka niissä onkin korkeammat korot.

Muista myös joustolainoissa vastuullinen lainaaminen ja käyttö.

Eikö kulutusluotto ole parempi ja halvempi?

Riippuu täysin lainanhakijan tarpeesta. Jos lainanhakija tarvitsee rahoitusta jatkuvasti on joustoluotto huomattavasti parempi vaihtoehto.

Joustavat lainat ovat kuitenkin melko pieniä, joskin joitakin poikkeuksia on. Kulutusluotot sopivat paremmin suurempiin rahoitustarpeisiin ja suurempiin hankintoihin kun joustoluotot sopivat esimerkiksi vaikka ruokatarvikkeiden ostamiseen mikäli oma budjetti on piukalla.

Bank Norwegian on yksi suosituimmista

Joustoluotto yhdistetään aina lähes poikkeuksetta luottokortteihin ja tämä saattaakin olla syynä sille miksi Bank Norwegianin tarjoama joustoluotto -laina on niin suosittu. Koska ihmiset pitävät yrityksen tarjoamasta luottokortista, tuntuu varmasti myös tarjottu joustolaina aivan yhtä turvalliselta vaihtoehdolta.

Eroa näiden välisessä kustannuksissa kuitenkin on. Esimerkiksi tyypillisten luottokorttien ja osamaksujen korot huitelevat noin 20 prosentin paikkeilla kiinteästi, kun taas joustoluotoissa varsinainen korko voi olla huomattavasti pienempi ja se saavuttaa vasta 20 prosentin todellisen vuosikoron jos nostoja tehdään paljon ja lähes holtittomasti.

Joustoluottojen kulutus muodostuvat nimelliskorosta, tilinhoitopalkkioista, nostopalkkioista ja maksuerien lykkäämisestä. Näissäkin pystyy noudattamaan kultaista keskitietä siten, että kulut pyritään pitämään mahdollisimman alhaisina.