Kulutusluotto

Suurempien lainojen tarve ei ole hävinnyt mihinkään. Monet lainaa hakevat ovat huomanneet, että lainaa voi saada edullisemin netin yksityiseltä luotonantajalta kuin perinteiseltä pankilta ja vielä nopeammalla aikataululla.

Turvallisuudessa ei ole mitään merkitystä sillä onko kulutusluotto haettu pankista vain internetistä. Molemmat luotonmyöntäjät ovat Finanssivalvonnan alaisia ja varmistat sen, että lainoja myönnetään lain sallimissa puitteissa ja rehellisesti.

Mihin kulutusluotolla viitataan?

Kulutusluotto on lainatuote, joka on nimensä mukaisesti tarkoitettu käytettäväksi kulutukseen. Kulutusluottoa hakiessa käyttökohdetta saatetaan kysyä, mutta pääsääntöisenä käyttökohteena on kulutustavaran ostaminen.

Monet kuluttajat käyttävät tämän suuremman lainan esimerkiksi asuntonsa kunnostamiseen, mökin remonttiin tai auton hankkimiseen perinteisen autoliikkeen tarjoaman osamaksun sijaan.

Näissä lainatuotteissa kannattaa vertailemisen ja kilpailutuksen suhteen olla erittäin tarkkana, sillä nopealla silmäilyllä voi tehdä tuhansien eurojen säästöt.

Suuremmat lainat kannattaa poikkeuksetta aina kilpailuttaa huolellisesti ja lainatarjoukset kannattaa pyytää mahdollismman monelta luottoyhtiöltä, jotta varmasti löydetään se edullisin hinta.

Vakuudettomien kulutusluottojen suuruus on yleensä noin 5000 eurosta ylöspäin aina 70 000 euroon asti, mikäli laina haetaan verkosta. Perinteiset hartijapankit saattavat myöntää vieläkin suurempia lainoja jopa 500 000 euroon asti, mikäli oma kassa on kunnossa.

Kenelle kulutusluotto sopii?

Suomessa lainaa voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset, jotka täyttävät lainaajan asettamat ehdot. Kulutusluotot eivät ole poikkeus.

Kuitenkin suurempia kulutusluottoja haettaessa on oltava vastuullinen ja tunnillinen, sillä ne voivat pahimmillaan johtaa velkaongelmiin, josta on vaikea päästä pois.

Kulutusluotot sopivat erinomaisesti sellaisille lainanhakijoille jotka tarvitsevat suurempaa rahoitusta mihin tahansa kulutustarkoitukseen. Ei kannata jättää kiviä kääntämättä pyytämällä tarjous vain omalta asiakkuuspankiltasi vaan kannattaa siirtyä internetin ihmeelliseen maailmaan vertailemaan eri yksityisiä lainavaihtoehtoja, jotka välillä ovat jopa huomattavasti edullisempia kuin perinteiset pankit.

Monet lainanhakijat ovat myös huomanneet, että perinteisiltä pankeilta on hyvin vaikea saada lainaa tai edes pikavippiä, sillä ehdot ovat varsin tiukat. Kun näitä ehtoja verrataan yksityispuolen laitoksiin huomataan, että lainoja myönnetään toistaseksi vielä löyhemmin, mutta kuitenkin taustat huolellisesti tarkistaen ja vastuullista luotonantoa nouduttaen.

Jousto- vai kulutusluotto – kumman valitsen?

Joustoluotto sopii tasaisempaan tarpeeseen, joka toistuu kuukausi toisensa jälkeen, kun taas kulutusluotto on tarkoitettu kertaluonteiseksi lainaksi, joka maksetaan kerralla tilille.

Joustoluotosta voit lukea lisää toisella sivullamme, jossa käymme läpi sen käyttötarkoituksia ja kustannuksia sekä sille asetettuja vaatimuksia.

Joka tapauksessa, muista kilpailuttaa ja vertailla lainasi huolellisesti ennen kuin päätät niitä hakea.

Kulutusluoton tyypillisimpiä käyttökohteita on juurikin remontti, mutta miksi? Perinteiset pankit ovat hyvin vaikeasti tavoiteltavia remonttilaina-asioissa, koska he haluavat aina lainoilleen vakuuksia. Jos vakuuksia ei voida tarjota ovat lainakustannukset usein jopa kalliimpia kuin nettilainoissa ja samoin ne vaativat lukuisia dokumentteja ennen kuin lainapäätöstä voidaan edes tehdä.

Jos maksukykysi on vahva ja sinulla on säännölliset tulot. Voit saada netistä kulutusluottoa jopa noin 4 – 10 prosentin vuosikorolla, joka on huomattavasti edullisempi kuin pankkien keskimääräinen 8 prosenttia. Lainan hintaan vaikuttaa kuitenkin merkittävästi lainanhakijan oma tulotaso, aikaisempi maksukäyttäytyminen ja nykyiset lainat.

Huolehdi siitä, että täytät lainahakemuksen oikein ja rehellisesti niin voit olla varma, että sinulle tarjotut lainat ovat juuri oikeanlaisia ja mahdollisesti jopa sellaisia, että voisit allekirjoittaa lainasopimuksen.

Myös asuntolainat ovat saaneet tuulta alleen kertoo Yle. Asuntolainoissa kyse on kuitenkin perinteisistä pankeista, mutta se tarkoittaa että lainamarkkinoilla taas elää pitkän hiljaisen kauden jälkeen ihmiset uskaltavat taas rahoittaa hankintojaan.